Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Царовска: Одлучив да не учествувам во новата Влада со новиот мандатар

  “Донесов одлука да не учествувам во новата Владата со новиот мандатар”, соопшти денеска министерката за образование и наука Мила…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

244 милиони денари за модернизација на научните лаборатории и научно – истражувачки проекти

  За три години имаме двојно зголемување на средствата за наука. Имаме и нивна целосна реализација. Само во изминатиот месец…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Студентите од октомври ќе добиваат финансиска поддршка за субвенциониран оброк

    Студентите од октомври ќе добиваат финансиска поддршка за субвенциониран студентски оброк. Средствата ќе се уплаќаат директно на лична…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Царовска: Се подготвуваме сите ученици од септември да се вратат во училиште

  Министерството за образование и наука подготви три сценарија за старт на учебната година од први септември кои заедно со…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија

Царовска: Нема зголемување на старосната граница за пензионирање, пензиите се стабилни и безбедни

Зголемување на старосната граница нема да има,  а пензиите се стабилни и безбедни, рече денеска министерката за труд и социјална…

Повеќе