Алтернатива Настани

Нов роман на ИЛИ-ИЛИ: „Кога светлината згаснува“ од Ојген Руге

  Излезе новата книга во едицијата „ПРОаЗА“ од издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ, романот „Кога светлината згаснува“ на Ојген Руге, за кој во 2011 година, ја доби најпрестижната германска награда „Книга на годината“ (Deutscher Buchpreis). Преводот од германски јазик е на Ксенија Чочкова, дизајн на корицата е на Марија Смилевска, а излегувањето на книгата финансиски е поддржано […]