Вести Македонија Став Ударни вести

Вакциналниот национализам го возвраќа ударот – Сабин Селими

Владите ширум светот имаат тенденција да ги следат своите национални интереси, наместо да следат глобално координиран пристап. Пандемијата зад себе остава пустош. Стотици илјади животи се загубени. Штетата за економијата е подеднакво трагична, безброј луѓе останаа без работа и има можност повеќе од 70 милиони луѓе да останат во услови на екстремна сиромаштија. Светската економија е […]