Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Нов зелен покрив на Дом на Градежници од 400 квадратни метри

  Град Скопје во соработка со УНДП, го уреди вториот зелен покрив во строгиот центар на градот – покривот на Домот на културата „Кочо Рацин“, попознат како Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри се засадени над 30 различни видови садници – дрвја, средно и ниско зеленило кое е функционално […]