Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Промоција на стихозбирката „Гранична состојба“ од Лидија Димковска

  Утре, на 28 јуни, во „Буква“ со почеток во 20.30 часот, ќе се одржи промоцијата на новата стихозбирка „Гранична состојба“ од Лидија Димковска, во издание на ИЛИ-ИЛИ. За книгата и со авторката ќе зборуваат промоторките Искра Гешоска и Александра Јуруковска.     Поетската збирка „Гранична состојба“ од Лидија Димковска е нејзина седма поетска книга, […]

Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Нова поетска книга “Гранична состојба” од Лидија Димковска

  Поетската збирка „Гранична состојба“ од Лидија Димковска е нејзина седма поетска книга, после временска пауза од четири години од последната „Црно на бело“, во издаваштво на ИЛИ-ИЛИ.     Оваа поетска збирка се комплетира во година кога авторката добива дури две меѓународни поетски наради за нејзиното досегашно творештво, и двете како прв(а) македонски(а) поет(еса):  […]