Алтернатива Настани

Мастерклас на хрватскиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ на фестивалот „Литера“

  Големиот хрватски илустратор Свјетлан Јунаковиќ ќе учествува на 3.Фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2021“. Легендата на некогашната југословенска илустраторска школа ќе го сподели своето искуство преку мастерклас на 7 јуни (18 часот) на зум-платформата. Јунаковиќ е одушевен што ќе може да се запознае со македонските илустратори, студенти, вљубеници во илустрацијата и […]

Алтернатива Настани

Голема изложба на илустрации од доајенот Младен Туниќ на “Литера 2021”

  Третото издание на Фестивалот за литература и илустрација за деца „Литера 2021“, ќе биде отворен на 3 јуни,во Чифте амам, со голема изложба на доајенот на македонската илустрација за деца, Младен Туниќ.     Младен Туниќ е роден во Призрен во 1930 година. На пет години неговото семејство се преселило во Скопје, каде тој […]