Вести Македонија

Водата во Скопје безбедна за пиење

  Водата за пиење во Скопје е безбедна покажуваат резултатите од направените физичко-хемиски и микробиолошки испитувања од 47 мерни места во градот. Секторот за санитарна контрола во периодот од 10 до 15 април зема 191 примероци за физичко-хемиска и 191 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 47 мерни места во Градот Скопје. […]

Вести Македонија Став

АДКОМ бара помош од Владата за да не се покачат сметките за вода

  Во име на здружението АДКОМ кое ги обединува јавните комунални  претпријатија, даватели на комунални услуги кои функционираат на територијата на целата држава упатуваме јавен апел до владата за помош, за справување на последиците од тешката економска криза која се чувствува и во нашето работење. Поради енормниот раст на трошоците за струја, растот на цената […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП “Водовод и канализација”: Скопјани пијат чиста и квалитетна вода

  Град Скопје и ЈП Водовод и канализација ги информираат скопјани  дека, според анализите направени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018, пијат чиста и квалитетна вода. Секторот за санитарна контрола во периодот од 11.04.2022 до 15.04.2022 зема 186 примероци за физичко-хемиска […]

Вести Македонија Ударни вести

Водовод со најнова опрема ќе го испитува квалитетот на пакуваните минерални води

  За првпат во нашата земја квалитетот на пакуваните минерални води ќе се испитува со најсовремена опрема во лабораторијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје.   Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје во рамките на ИСО 17025 на почетокот на месец мај 2021 со последната надзорна посета на Институтот […]