Алтернатива Македонија Настани

ENGAGE – Конференција за социјален активизам 2021

  Голем број домашни и странски активисти, поединци и иницијативи кои се залагаат за општествени промени на 29-ти мај беа дел од десеттото, јубилејно издание на Конференцијата за социјален активизам ENGAGE, кое годинава го имаше своето прво хибридно издание каде што домашните говорници говореа во живо од МСУ, додека пак странските говорници се вклучуваа преку платформата за […]

Алтернатива Настани

Јубилејно 10 издание на Конференцијата за социјален активизам ENGAGE

  Оваа сабота, 29 мај, на платото на Музејот на современа уметност, со почеток во 12:00 часот, ќе се одржи десетото јубилејно издание на Конференцијата за социјален активизам ENGAGE. Десетта година по ред ENGAGE ќе обезбеди платформа за собир на домашни и странски активисти, поединци и заедници кои се залагаат за општествени промени. Јубилејното издание на Конференцијата ќе […]