Алтернатива Настани

Светкиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ денеска на „Литера“

    Светкиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ вечерва во 18 часот ќе одржи онлајн-мастерклас наменет за илустратори, студенти, вљубеници во илустрацијата. Мастеркласот на еден од најголемите хрватски и европски илустратори е во рамките на 3.Фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2021“. Големиот хрватски илустратор Свјетлан Јунаковиќ вечерва во 18 часот ќе одржи онлајн-мастерклас наменет […]

Алтернатива Настани

Мастерклас на хрватскиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ на фестивалот „Литера“

  Големиот хрватски илустратор Свјетлан Јунаковиќ ќе учествува на 3.Фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2021“. Легендата на некогашната југословенска илустраторска школа ќе го сподели своето искуство преку мастерклас на 7 јуни (18 часот) на зум-платформата. Јунаковиќ е одушевен што ќе може да се запознае со македонските илустратори, студенти, вљубеници во илустрацијата и […]