Алтернатива Настани

Литературна манифестација: Фестивал на поезија за деца “СТИХУВАЛКИ 2021”

  Четвртиот фестивал на поезијата за деца „СТИХУВАЛКИ 2021“, оваа година се реализира како литературна манифестација која што има првенствена цел да придонесе за книжевниот и културниот развој кај нас, по пат на поттикнување на креативниот и творечкиот потенцијал на поетите кои пишуваат поезија за деца. По распишаниот конкурс со свои творби аплицираа 132 македонски […]