Лаура Кодрута Ковеси, главната обвинителка на ЕУ. Фото: © CC-BY Flickr/usembassyromania
Вести Свет Ударни вести

Лаура Ковеси ќе раководи со Јавното обвинителство на ЕУ

  По четири години од неговото формирање, денеска треба да почне со работа Јавното обвинителство на ЕУ, кое ќе го раководи Лаура Ковеси, која стана позната во светот по нејзиното раководење со романската Антикорупциска Комисија, кога успешно го издржа притисокот на романските власти, кои и покренуваа тужби против неа, пренесува мета.мк. Јавното обвинителство на ЕУ, со […]