Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Нова поштенска марка во пресрет на светскиот ден на ретки болести

  На иницијатива на претседателот на Здружението за ретки болести РЕТКО Е ДА СИ РЕДОК од Охрид и вработена во Македонска пошта, Лолеска Гордана во соработка со здружението за ретката болест фенилкетонурија PKU Heroes / ПКУ Херои од Штип, Филателијата на Македонска пошта и филателистите низ светот од денес се побогати за уште една РЕТКА ПОШТЕНСКА […]

Вести Македонија Ударни вести

Поштенска марка по повод “50 години МКЦ”

  По повод 50-годишниот јубилеј, ЈУ Младински културен центар доби поштенска марка „50 години МКЦ“ издадена од АД Пошта, како дел од Годишната програма за издавање на поштенски марки на националната Пошта. Оваа чест за МКЦ, како што велат оттаму, доаѓа токму во нејзиното најзначајно постоење, со одбележувањето на половина век од основањето на институцијата. […]

Вести Македонија Спорт Ударни вести

Промовирана поштенска марка по повод македонските фудбалери на ЕП 2020

  АД Пошта на Северна Македонија денеска промовираше поштенска марка посветена на историскиот прв настап на фудбалерите на Европското првенство 2020.  На промоцијата која се одржа во просториите на Дирекцијата на АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје, генералниот директор Јани Макрадули порача дека со оваа поштенска марка сакаат да се заблагодарат на репрезентатиците за успехот […]