Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ФИТР и Рош Македонија со нов хакатон за иновативни решенија во е-здравство

    Фонд за иновации и технолошки развој објави повик за учество на првиот хакатон „Е-Здравство“ на кој ќе се бараат креативни решенија за подобрување на здравјето на граѓаните. Проектот се реализира во рамките на Програмата за корпоративна иновативност на ФИТР, во соработка со вториот корпоративен партнер Рош Македонија и Министерството за здравство. На хакатонот […]