Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дополнителни одлуки за акредитирана лабораторија за контрола на увезениот мазут

  На својата вчерашна седница, Владата усвоила дополнителни заклучоци на веќе донесените од претходната 75-та седница во однос на увозот, контролата и анализата на увезениот мазут и други масла за горење. Со новите заклучоци донесени на оваа седница Владата го задолжи Бирото за метрологија да склучи договор со акредитирано тело за земање на мостри од […]