Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Музеј на РС Македонија: ЗАНАЕТИ И ЗАНАЕТЧИИ

  Покрај Дебар и Тетово, Скопје се издвојува како еден од најпознати центри за изработка на оружје во Македонија, каде постоеле пушкарска и ножарска чаршија.         Оружарската дејност во Скопската чаршија континуирано можеме да ја следиме повеќе векови. Во Скопје се изработувало оружје по нарачка, но и оружје кое било изложено и […]