Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар со субвенции за велосипеди, е-велосипеди и е-тротинети

  На последната 65-та седница на Советот на Општина Центар, која се одржа во четвртокот, со носењето на измените и дополнувањата (ребалансот) на Буџетот на општината, се одвоија средства и за субвенционирање на купување велосипеди, Е-велосипеди и Е-тротинети. Акцијата е започната заклучно од 1-ви јуни и со одвоените средства ќе се субвенционира 30% од цената […]