Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

АМФОРА го реализираа проектот “Подводна еко патрола” на Охридското Езеро

  Нуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА успешно го реализираа проектот “Подводна еко патрола” на Охридското Езеро.     Целта на овој проект беше да се детектираат вливовите на реките преку кои најмногу се загадува Охридското Езеро со цврст отпад. Беа опфатени четири реки: Черава, Грашница, Далјан и Сатеска.     Состојбата со вливот на реките […]