Колумна Текстови

Владата го погребува СЈО

Специјалното обвинителство, најсветлата ѕвезда на македонската арамиска транзиција, единствената независна државна институција која правно го урна корумпираниот режим на бившиот премиер Никола Груевски, е осудено на исчезнување. СЈО ќе биде погребано во догледно време, според реформите во правосудниот систем што ги најави Владата. Штом ќе ги заврши истрагите и предметите од незаконски прислушуваните разговори, СЈО […]