Вести Македонија Ударни вести

Ќурчиско – кожуварскиот занает во Македонија

  Во потрага по интересни факти и податоци кои би ви ги пренеле за ќурчиско– кожуварскиот занает, нашиот библиотечен фонт не носи до едно издание од етнолошкиот оддел на нашиот музеј “Ќурчиско– кожуварскиот занает и еснаф во Скопје” од Вера Кличкова, издаденo во 1959 година.         Ќурчиско– кожуварскиот занает бил еден од […]