Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Ученици од „Јахја Кемал”- Тетово на Меѓународен шампионат во роботика

  Тим од ученици од ПСУ „Јахја Кемал“ од Тетово ќе ја претставуваат РС Македонија на шампионатот во роботика FLL-2021 (First Lego League), соопштија од средното училиште.     Домаќин на шампионатот е Грција. На настанот ќе учествуваат повеќе од 200 тимови од над 80 земји од целиот свет.