Вести Македонија Ударни вести

РСБСП: Матурските прослави нека поминат без сообраќајни инциденти

  Во пресрет на матурските прослави, РСБСП апелира до матурантите за време на овие прослави да не управуваат моторно возило без возачка дозвола или под дејство на алкохол. РСБСП секоја година редовно повикува на совесност и одговорност на матурантите и на нивните родители, а укажува на сериозноста на можните последици од сообраќајни инциденти. Матурата за […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ги награди матурантите-првенци од средните скопски училишта

  Градоначалникот Петре Шилегов додели специјални признанија и парични награди на матурантите – првенци на генерацијата од 23 скопски средни училишта, на традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“ која се одржа на Школката во Градскиот парк.     Оваа манифестација има цел да го афирмира училишниот успех на првенците на генерација во средните училишта […]