Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ги награди матурантите-првенци од средните скопски училишта

  Градоначалникот Петре Шилегов додели специјални признанија и парични награди на матурантите – првенци на генерацијата од 23 скопски средни училишта, на традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“ која се одржа на Школката во Градскиот парк.     Оваа манифестација има цел да го афирмира училишниот успех на првенците на генерација во средните училишта […]