Вести Македонија Ударни вести

Работната група за канабис ги дефинираше поимите декриминализација, легализација и депенализација

  Во Владата, вчера попладне, се одржа вториот состанок на „Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот”.     Усвоени се дефиниции за поимите декриминализација, легализација и депенализација, по однос на статусот на употреба на канабисот, кои ќе се […]