Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ФЗО: Одбиен е Леонид бидејќи оди на рехабилитација, а не на лекување

  ФЗОРСМ решенијата за остварување на права од задолжително здравствено осигурување на осигурените лица ги донесува согласно законските прописи и…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Платите на вработените во ФЗО остануваат исти до 31.мај

  В.д. директорот на Фондот за здравствено осигурување Асаф Абдурамани вечерва, на својот фејсбук профил, соопшти дека е донесена одлука…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Аптеките да не трпат финансиски последици од хакерскиот напад на ФЗО

  Во насока на обезбедување на континуирана здравствена заштита сите аптеките во нашата земја обезбедија непречено издавање на лекови иако…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Од септември на медицинските сестри и техничари ќе им биде платено високото образование

  На денешниот работен состанок на министерот за здравство д-р Венко Филипче, директорите на ФЗО на РСМ Стево Крстевски и…

Повеќе