Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Граѓаните кои прележале Ковид-19 со сертификат преку „Мој термин”

  Во Националниот систем Мој Термин е воведена можноста за издавање на сертификат за прележан Ковид 19, соопштуваат од Министерството за здравство.     Сертификатот се издава за сите лица кои во последните 9 месеци биле позитивни на Sars-Cov-2 и се регистрирани како позитивни случаи во Националниот систем. Сертификатот може да се преземе кај матичниот […]