Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Отпис на камати за 150.000 лица од ранливите категории

  Претседателот на Владата, Зоран Заев денеска на прес-конференција го презентираше Предлог-законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на граѓаните во услови на КОВИД-19, чиј текст беше утврден на денешната, 83-та седница на Владата.  Истакнувајќи дека со овој Закон како мерка за ублажување на последиците од пандемијата, вклучен во петтиот пакет […]