Вести Македонија Ударни вести

Филипче: Сите пациенти со спинална мускулна атрофија се покриени со терапија

  Сите пациенти со спинална мускулна атрофија кај нас се покриени со терапија. Со последната набавка на лекот, од страна на Министерството за здравство сите пацинети со СМА регистрирани до јуни 2021 година се покриени со терапија, Министерот за здравство д-р Венко Филипче, денеска присуствуваше на настан, на покана и во организација  на Здружението СТОП […]