Вести Македонија Ударни вести

Спасовски на трибина по повод јубилејот 30 години постоење на Македонски полициски синдикат

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, се обрати на трибина на тема „Кривично правна и прекршочна заштита на вработените во МВР, АР, АНБ и УФП”, по повод јубилејот 30 години постоење на Македонскиот полициски синдикат (МПС), а на која заедно со претседателот на МПС д-р Марјан Кицев, присуствуваа и претседател на Советот  на Европски […]

Вести Македонија Ударни вести

Полициски синдикат: Општиот колективен договор за јавен сектор е предаден во Владата на усвојување

  Македонскиот полициски синдикат го известува своето членство дека  работната група за изработка на нов Општ колективен договор за јавен сектор,  во која покрај Претседателот на Сојузот на синдикатите на Македонија Дарко Димовски, останатите членови од останатите синдикати здружени во Сојузот на синдикатите на Македонија, учествува и Македонскиот Полициски Синдикат преставуван од Претседателот д-р Марјан […]

Вести Македонија Ударни вести

Полицискиот синдикат до Апасиев: Ние сме полицајци, а не “џандари”!

    Македонскиот Полициски Синдикат најостро реагира на објавата на социјални мрежи на пратеникот Апасиев, кој со неговиот речник и вокабулар воопшто не ја преставува пратеничката функција.   “Имено господине Апасиев, сте биле сопрен од страна на УНИФОРМИРАН ПОЛИЦИСКИ СЛУЖБЕНИК, а не од “Џандар” при вршење контрола над безбедноста во сообраќајот. За тоа како се […]