Вести Македонија Ударни вести

Кампања на РСБСП “Безбедно лето 2022”: “Вози одморен” и “Носи кацига”

  Летото е период на зголемена фрекфенција на моторни возила во сообраќајот. Дел од моторните возила се задржуваат во нашата република, а дел поминуваат транзитно. Зголемен е бројот и на другите учесници во сообраќајот, како на пример: велосипедисти, мотоциклисти, возачи на електрични тротинети, пешаци и др. Истовремено значително зголемена е и температурата која неповолно влијае […]

Вести Македонија Ударни вести

РСБСП со апел: Вози одговорно – Вози одморен!

  Летото е период кога температурите секојдневно се издигнуваат  над 30°C. Во вакви услови возењето и патувањето стануваат се потешки и бараат многу повеќе внимание, концентрација и фокусираност. Високите летни температури влијаат на способноста на возачот, влијаат на техничката исправност на возилото, а секако влијаат и на условите на патот. Со цел безбедно патување, Републичкиот […]

Вести Македонија

Безбедноста во сообраќајот на прво место, 231 санкционирани пијани возачи!

МВР и РСБСП продолжуваат со засилени едукативни, сообраќајно превентивни активности, но и со засилени контроли на сообраќајната полиција, се со цел заштита на животот и здравјето на сите учесници во сообраќајот. „Безбедноста во сообраќајот на прво место.“ „ Не го потценувај заморот. Вози одморен! “ „Не вози под дејство на алкохол. “ Намали ја брзината, […]

Вести Македонија Ударни вести

Бидете внимателни во сообраќајот, да спасиме животи! – Заедничка акција на МВР и РСБСП

Заедничка акција на МВР и РСБСП: Бидете внимателни во сообраќајот, да спасиме животи! Како последица на непочитувањето на правилата и прописите во сообраќајот, изминатата 2020 година во Република Северна Македонија, 125 лица го загубија животот во сообраќајни незгоди, а 5774 лица се повредени. Статистиката потврдува дека најголем број од сообраќајните незгоди со фатални последици се […]