Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Стартува мултимедијалниот фестивал Prespaland 2021

  Со низа активности и концерти, овој викенд во Преспа ќе започне првиот мултимедијален фестивал посветен на овој регион, на традицијата и историјата – PRESPALAND 2021. Во јули, август и септември, во рамки на фестивалот ќе се одржуваат едукативни работилници, спортски активности, традиционални и вкусни локални приказни, музички настапи, а ќе има и многу сценски […]