Вести Македонија Ударни вести

Архивскиот материјал од иселениците трајно да се заштити во Државниот архив

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески оствари средба со директорот на Агенцијата за иселеништво, Слободан Близнаковски, на која се разменети информации за работата на двете институции.   Притоа е разгледана и можноста за остварување на координирани активности поврзани со преземање архивски материјал за активностите на нашите иселеници и негова трајна заштита и чување […]