Вести Македонија Ударни вести

Вкупно се аплицирани 1.736.243 дози вакцини, а ревакцинирани 48% граѓани

  Заклучно со 14 декември, вкупно се вакцинирани 838.987 граѓани, ревакцинирани се 810.990, а трета доза примиле 86.266 граѓани. Вкупно аплицирани се 1.736.243 дози вакцини, информираат од Министерство за здравство.   Опфатот со вакцинација со две дози на полнолетната популација е 48%, а 57% од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани. 22% од вакцинираните […]

Вести Македонија Ударни вести

Истражување за ефикасност на вакцините за Ковид 19 врз популацијата во РС Македонија

  Во првична сеопфатна анализа на ефективноста на КОВИД-19 вакцините во спречување хоспитализација и смрт од КОВИД-19 во македонската популација, беа следени сите корисници на националниот електронски здравствен систем “Мој Термин” од денот на првата регистрирана вакцинација (15. Јануари 2021-ва) до 30. Септември 2021-ва. Вкупно 1,886,124 граѓани на возраст од 11 години и постари беа […]

Вести Македонија Ударни вести

Аплицирани се 1.675.793 дози вакцини, а ревакцинирани 47% од полнолетните граѓани

  Во петокот и саботата аплицирани се вкупно 5.611 дози вакцини, од кои 2.387 се аплицирани како прва доза, 1.163 се ревакцинирани, а 2.061 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 21 ноември вкупно се вакцинирани 822.751 граѓани, ревакцинирани се 789.905, а трета доза примиле 63.137 граѓани. 57% од граѓаните над 40 годишна возраст се […]

Вести Македонија Ударни вести

Вкупно се аплицирани 1.666.261 дози вакцини, а ревакцинирани 48% од полнолетните граѓани

  Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 4.037 дози вакцини, од кои 1.581 се аплицирани како прва доза, 853 се ревакцинирани, а 1.603 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 17 ноември вкупно се вакцинирани 818.689 граѓани, ревакцинирани се 787.837, а трета доза примиле 59.735 граѓани. 57% од граѓаните над 40 годишна возраст […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.652.785 дози вакцини, а ревакцинирани 47% од полнолетните граѓани

    Во петокот и саботата аплицирани се вкупно 4.684 дози вакцини, од кои 1.133 се аплицирани како прва доза, 916 се ревакцинирани, а 2.635 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 13 ноември вкупно се вакцинирани 813.782 граѓани, ревакцинирани се 784.833, а трета доза примиле 54.170 граѓани. 56% од граѓаните над 40 годишна возраст […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗ: 71% од новите случаи со Ковид 19 се невакцинирани

  Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 11 ноември.   За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина.   Во период од 06.08 до 11.11.2021 на […]

Вести Македонија Ударни вести

Вкупно се аплицирани 1.641.733 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

  Во понеделникот и вторникот аплицирани се вкупно 8.518 дози вакцини, од кои 1.883 се аплицирани како прва доза, 1.938 се ревакцинирани, а 4.700 граѓани примиле трета доза вакцина.   Заклучно со 9 ноември вкупно се вакцинирани 811.226 граѓани, ревакцинирани се 782.460, а трета доза примиле 48.087 граѓани. 54% од граѓаните над 40 годишна возраст […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Вкупно се аплицирани 1.633.125 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани

  Во четвртокот, петокот и во текот на викендот аплицирани се вкупно 8.185 дози вакцини, од кои 1.706 се аплицирани како прва доза, 1.899 се ревакцинирани, а 4.590 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со 7 ноември вкупно се вакцинирани 809.293 граѓани, ревакцинирани се 780.456, а трета доза примиле 43.376 граѓани. 54% од граѓаните над […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗ:72% од новите случаи и 78% од хоспитализираните со Ковид 19 се невакцинирани

  Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 4 ноември.   За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 04.11.2021 на територија […]

Вести Македонија Ударни вести

Аплицирани се 1.620.860 дози вакцини, а ревакцинирани 46% од полнолетните граѓани во државата

  Во изминатите два дена аплицирани се вкупно 9.009 дози вакцини, од кои 1.873 се аплицирани како прва доза, 1.580 се ревакцинирани, а 5.536 граѓани примиле трета доза вакцина. Заклучно со  02 ноември вкупно се вакцинирани 806.781 граѓани, ревакцинирани се 777.655, а трета доза примиле 36.424 граѓани. 54% од граѓаните над 40 годишна возраст се […]