Алтернатива Настани

Македонски визуелни уметници: ВЕЛИМИР ЖЕРНОВСКИ

  МАКЕДОНСКИ ВИЗУЕЛНИ УМЕТНИЦИ: ВЕЛИМИР ЖЕРНОВСКИ Локација: Short bus, петок, 9.јули, со почеток во 21 часот.   Во текот на последните години бевме сведоци на недостаток на континуитет или структурирана историографија што ја следи и третира македонската визуелна сцена. Многу наши уметници имаат многу богата продукција и под многу тешки услови успеваат да ги изложат […]