Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Град Скопје поднесе кривична пријава против цементарница „Титан Усје

  Денес градот Скопје ја поднесе најавената кривична пријава против цементарницата „Титан Усје“ во која одговорност освен од правното, се…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Град Скопје поднесе кривична пријава за Усје

  На иницијатива на Град Скопје во соработка со Министерството за животна средина, изминатиот месец, градот самостојно и во, здружена…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Цементарница „Усје“ поради технички проблем испуштила прашина со варовник и лапорец

  Прашина што содржи варовник и лапорец која се јавила како последица на дефект е причината за емисиите од цементарницата…

Read More