Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Законот за стечајци стапи на сила

  Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, популарно наречен Закон…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Законот за стечајците е усвоен – надомест од 9.242 денари за стечајците кои ги исполнуваат условите

  Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска ги повика сите стечајни работници кои ги исполнуваат условите предвидени во Законот за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Уште 1.100 стечајци ќе добијат надомест до пензионирање

  На 87-ма седница Владата го утврди Предлог-законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна…

Повеќе