Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Скопје со легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници

  Како дел од активностите на кандидатурата на Град Скопје за „Европска престолнина на културата за 2028 година“, назначени се две локации за легални ѕидови за слободно користење од уличните уметници за пишување и цртање графити, сликање мурали, тагови и слично.     Двете локации се потпорниот ѕид на улица Војвода Васил Чакаларов (Адолф Циборовски) […]