Вести Македонија Топ теми Ударни вести

СКОПЈЕ СЕ СЕЌАВА: Одбележување 58 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје

  Скопје и годинава со повеќе активности и манифестации ќе одбележи 58 години од катастрофалниот земјотрес во 1963 година, кога градот се разбуди во урнатини под кои 1.070 лица го загубија животот, а 3.000 беа повредени. Традиционално денеска, во 10 часот пред Споменикот на жртвите од катастрофалниот земјотрес на Градските гробишта во Бутел, официјални делегации […]