Вести Македонија Ударни вести

Почна акцијата на Град Скопје за чистење и казнување на приватните депонии

  Инспекторите за животна средина на Град Скопје деновиве почнаа акција за чистење и казнување за приватни депонии, односно имот на кој сопствениците дозволиле од негрижа или од лукративни причини да се креира отпад во скопските општини.     Врз основа на пријава од граѓани или самоиницијативно, инспекторите за животна средина прво вршат инспекциски надзор, […]

Вести Македонија Ударни вести

Ќе се затвораат диви депонии во 18 општини од Источниот и Североисточниот Регион

  На 88-та седница усвоена е одлуката за затворање на дивите депонии и ѓубришта во 18 општини од Источниот и Североисточниот Регион со која се опфатени и над триесеттина диви ѓубришта.   Со проектот за затворање на дивите депонии, ќе се спречи создавање емисии на отровни гасови, ќе запре загадувањето на почвата и подземните води, […]