Алтернатива Настани

Половина век „Љубански илинденски иселенички средби”

  На 1 и 2 август, во преспанското село Љубојно, ќе се одржат 48-те, по ред, „Љубанските илинденски иселенички средби“, кои, во изминатиов речиси половина век, израснаа во значајна иселеничка манифестација не само за Љубојно и Преспа, туку и земјата во целина, со силен одек во македонската дијаспора. Средбите се дел од Илинденските чевствувања, слободарскиот […]