Вести Македонија Став Ударни вести

Фронт 21/42: Комитетот на Бернската конвенција отвори случај за Охридското Езеро и Галичица

  Денеска заврши 41 состанок на Постојниот Комитет на Бернската Конвенција при Советот на Европа, на кој се усвои одлука да се отвори случајот, кој го поднесе Фронт 21/42 за заканите врз Охридското Езеро и Галичица. Отворањето на новиот случај против С. Македонија следи откако на 01.12.2021, Фронт 21/42 ги презентираше аргументите од жалбата пред […]

Вести Македонија Став Ударни вести

“Фронт 21/42”: На Охрид му е потребен развој на свеста

  “Длабоко сме загрижени за иднината на единственото Светско природно и културно наследство во нашата земја, по усвојувањето на одлуката на Комитетот за светско наследство да не го впише Охридскиот Регион во Листата на светски наследства во опасност”, информираат од Фронт 21/42. “Втор пат по ред Комитетот одлучи да ја отфрли експертската проценка на научниците, […]