Вести Македонија Ударни вести

Студентите од утре може да аплицираат за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука (МОН) информира дека е објавен повикот за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, што подразбира добивање на месечен паричен надоместок за оброци од околу 2.400 денари за девет месеци во годината. Рокот за пријавување за тековните студенти започнува утре и ќе трае до 3 декември, а аплицирањето се […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Студентите и понатаму ќе користат студентски оброк по старите критериуми

  „Студентите секогаш имаат право да го кажат својот глас, своите ставови, а на нас кои што сме во Владата и пратениците, е тие ставови да ги сослушаме, да ги разговараме со студентите и да се дојде до решение кои што ќе биде на задоволство на сите“, изјави претседателот на Владата на Република Северна Македонија, […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е аплицирање за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека во тек е аплицирање за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, за студенти кои ги исполнуваат условите согласно Законот за субвенциониран студентски оброк, но не успеале да се пријават и / или да го остварат ова право до сега. Оваа можност е достапна секој месец и […]

Вести Македонија Ударни вести

Од денес аплицирање за субвенциониран студентски оброк за студентите

  Министерството за образование и наука информира дека од денес до 31 јануари повторно е достапна можноста за аплицирање за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, за студенти кои ги исполнуваат условите согласно Законот за субвенциониран студентски оброк, но не успеале да се пријават и / или да го остварат ова право до сега. […]

Вести Македонија Ударни вести

Студентите повторно можат да аплицираат за субвенциониран оброк

  Министерството за образование и наука информира дека од денес, до 31 декември, повторно може да се аплицира за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк. Можат да се пријават сите студенти кои ги исполнуваат условите согласно Законот за субвенциониран студентски оброк, но не успеале да се пријават и/или да го остварат ова право во […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е испорака на решенијата за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека во тек е генерирање и испорака на решенија преку порталот е-услуги на 9.562 студенти кои ги исполнија условите и го остварија правото на субвенциониран студентски оброк во рамки на вториот рок од повикот за аплицирање. Процесот ќе биде заокружен денес.    Вкупно 545 апликации се одбиени поради […]

Вести Македонија Ударни вести

Од 1-ви до 31-ви октомври втор рок за аплицирање за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека од утре повторно може да се аплицира на Јавниот повик за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк. Вториот рок трае до 31 октомври и однесува на сите новозапишани студенти, но и на оние кои ги исполнуваат условите но не успеале да се пријават и да го […]

Вести Македонија Ударни вести

Oд денес аплицирање за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука (МОН) информира дека од денеска започнува аплицирањето за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, системско решение кое е дел од програмата за работа на Владата и на МОН и со кое се унапредува студентскиот стандард преку доделување на финансиска поддршка во месечен износ од 2.400 денари за 9 […]