Вести Македонија

Општина Гостивар ќе ги награди пожарникарите кои помогнаа во Турција

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари денеска во својот кабинет ја пречека екипата за пребарување и спасување на ТППЕ – Гостивар која успешно ја изврши својата мисија доаѓајќи на помош на погодените од земјотресот во Источна Турција.   На средбата се зборуваше за нивниот напредок и тешкотии во текот на мисијата, додека градоначалникот Арбен […]

Вести Македонија Ударни вести

По 10.000 денари за пожарникари и граѓани кои помогнаа во гаснењето на пожарите

  Владата на вчерашната седница, на предлог на Комисијата за човечки ресурси и одржлив развој донесе Одлука за одобрување средства од резервите на Буџетот за 2021 година со која ќе се додели парична награда од по 10.000 денари за вкупно 300 лица од кои дел пожарникари, а дел останати граѓани кои помогнаа во гаснењето на […]

Вести Македонија Ударни вести

Доброволците од “Бајрам Мифтари” во помош на регионите зафатени од пожарите

  Екипата на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“ кое функционира во рамките на Општина Чаир, во раните утрински часови замина на помош на регионите зафатени од пожарите во Старо Нагоричане, Кумановската област.     Нашите херои на акциите за спасување од ЗДП „Бајрам Мифтари“ веднаш одговорија на барањето на Дирекцијата за заштита и спасување […]