Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Достапен е CommonPass сертификат за патување во странство

  Достапна е апликацијата за CommonPass сертификат за патување во странство, информираат од Министерство за здравство.   Ова е дополнителна опција покрај националниот сертификат која ќе им служи на граѓаните за непречено функционирање за време на патувањата и е едноставна за употреба преку смарт телефоните. CommonPass е унифицран дигитален сертификат кој се презема од апликација […]