Вести Македонија

Четворица вработени во УБК проневериле околу 824.000 евра за 10 години

Околу 824.000 евра проневериле четворица вработени во Управата за безбедност и контраразузнавање при Министерството за внатрешни работи, во временскиот период од 25.01.2007 година до 30.05.2017 година, соопшти Јавното обвинителство, кое по сеопфатна истражна постапка отворена во март годинава, поднесе Обвинителен акт против четири лица, македонски државјани. На тројца обвинети им се става на товар дека […]