Вести Свет

Јапонија одбележува 76 годишнина од нападот врз Хирошима

  Јапонија денеска одбележува годишнина од атомскиот напад врз Хирошима на 6 август 1945 година, додека годинашната комеморација е засенета со одлуката на Меѓународниот олимписки комитет (ИОК), оваа година да не повика на минута молчење за жртвите. Преживеаните, роднини и само мал број странски лидери присуствуваа на утринската церемонија во Хирошима, западна Јапонија, за да […]