Вести Македонија Топ теми Ударни вести

АХВ: Итно повлечени од продажба МИЛКА и КИТ КАТ сладоледи!

  Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М, врз основа на издадено решение од АХВ, од пазарот врши итно повлекување и отповикување на небезбедни производи односно сладоледи, поради утврдено зголемено присуство на етилен оксид. Од пазарот се повлекуваат сладолед KIT KAT стапче со потекло од Франција, сладолед Милка […]