Вести Македонија Ударни вести

Митко Богданоски нов декан на Воената академија

  Нов декан на Воената академија е полковникот Митко Богданоски, професор на академијата и досегашен продекан за финансии, инвестиции и меѓународна соработка. Богданоски ја презеде функцијата декан на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ од полковникот Орце Поповски, кој успешно ја водеше академијата во последните осум години.     На примопредавањето на функцијата, министерката Радмила Шекеринска […]