Вести Македонија Ударни вести

Превентивна кампања на МВР и РБСП “ВОЗИ ОДМОРЕН!”

  Министерството за внатрешни работи и Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот денеска кај наплатната станица „Глумово“ продолжија со едукативно превентивната акција „ВОЗИ ОДМОРЕН!”. Целта на кампањата е да се потсетат возачите за влијанието на заморот, за последиците од сообраќајните незгоди предизвикани од заморот и да се поттикнат да прават повеќе паузи, да консумираат повеќе […]