Вести Свет Став Ударни вести

Изборот на Америка да се повлече – Ричард Хас

  Брзиот пад на Кабул потсетува на неславниот пад на Сајгон во 1975 година. Освен локалните последици – чинови на одмазда во секоја сфера на општеството, строга репресија врз жените и девојчињата и масивно напуштање на земјата – пријателите и непријателите добија дополнителна основа за сомневање во сигурноста на САД поради стратешкиот и морален неуспех […]