Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Манифестација во чест на Блаже Конески во НУБ „Св. Климент Охридски“

  Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, во соработка со Друштвото на писателите на Македонија и Фондацијата „Небрегово“, денеска организира манифестација во чест на Блаже Конески.     Поздравно обраќање ќе има на в.д. директорката Јелисавета Костадинова, по што д-р Марина Мијаковска, виш библиотекар ќе даде осврт за изложбата „Фондот на НУБ […]

Алтернатива Настани

Јавен повик за 17-та манифестација “Бела ноќ 2021”

  Оваа година ќе се одржи 17-та по ред „БЕЛА НОЌ“.  За таа цел ЈУ Универзална сала – Скопје и Град Скопје, распишуваат ЈАВЕН ПОВИК за учесници на оваа целовечерна културна манифестација на Град Скопје. Годинава, како и секоја БЕЛА НОЌ, ќе бидат опфатени следниве области:  визуелни уметности (ликовна уметност, фотографија, инсталација, видеоарт, стрип) како […]